Skip to main content

Közérdekű adatok

Általános közzétételi lista

II. Tevékenységre és működésre vonatkozó adatok

II.1. A közfeladatot ellátó szerv feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó, a szervre vonatkozó alapvető jogszabályok, közjogi szervezetszabályozó eszközök, valamint a szervezeti és működési szabályzat vagy ügyrend, az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat hatályos és teljes szövege.

I. Törvények

II. Rendeletek

Kormányrendelet

Miniszteri rendelet

Adatvédelmi szabályzat

Szakmai szolgáltatások

II.3. A közfeladatot ellátó szerv által fenntartott adatbázisok, illetve nyilvántartások leíró adatai (név, formátum, az adatkezelés célja, jogalapja, időtartama, az érintettek köre, az adatok forrása, kérdőíves adatfelvétel esetén a kitöltendő kérdőív), az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentendő nyilvántartásoknak az e törvény szerinti azonosító adatai; a közfeladatot ellátó szerv által – alaptevékenysége keretében – gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái, a hozzáférés módja, a másolatkészítés költségei.

Nem releváns, nem áll rendelkezésre

II.4. A közfeladatot ellátó szerv nyilvános kiadványainak címe, témája, a hozzáférés módja, a kiadvány ingyenessége, illetve a költségtérítés mértéke.

A Budavári gótikus szobrok | The Gothic Sculptures from the Buda Castle

Budapest, 2024
1500 HUF
Írta: Papp Szilárd
E-mail: info@aquincum.hu
Web: varmuzeum.hu
Kiadja: Budapesti Történeti Múzeum
Felelős kiadó: Népessy Noémi főigazgató
ISBN: 978-615-666-70-69

II.5. A közfeladatot ellátó szerv által közzétett hirdetmények, közlemények.

2021

2020

2019

2018

II.6. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk.
II.7. A közfeladatot ellátó szervnél végzett alaptevékenységgel kapcsolatos vizsgálatok, ellenőrzések nyilvános megállapításai.

Nem releváns, nem áll rendelkezésre

II.8. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének rendje, az illetékes szervezeti egység neve, elérhetősége, az információs jogokkal foglalkozó személy neve.

A közérdekű adatokkal, a közérdekből hivatalos adatokkal és a közérdekű adatigénylésekkel kapcsolatban a Budapesti Történeti Múzeum Főigazgatói Titkárságához (1014 Budapest, Szent György tér 2.), a +36 1 487 8801-es telefonszámon, valamint btm@btm.hu e-mail címen lehet fordulni.

Közadatkereső

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírja, hogy a közigazgatási informatika infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosításáért felelős miniszter közadatkeresőt működtet. https://kif.gov.hu/adatszolgaltatasok/adat

II.9. A közfeladatot ellátó szerv tevékenységére vonatkozó, jogszabályon alapuló statisztikai adatgyűjtés eredményei, időbeli változásuk.

Nem releváns, nem áll rendelkezésre

II.10. A közérdekű adatokkal kapcsolatos kötelező statisztikai adatszolgáltatás adott szervre vonatkozó adatai.

KSH-jelentések 2024

II.11. Közérdekű adatok hasznosítására vonatkozó szabályzat.